Polędwiczki w sosie maślanym

 

img_20161222_214529

Na obiad pyszne polędwiczki w sosie maślanym , ale tym razem z dodatkiem  wybuchowego granatu 🙂 Smakuje obłędnie i przyznam szczerze zjadłam tyle ,że aż wstyd się przyznać .

 

500 g polędwiczek

kostka masła

100 ml śmietanki 30 % kremówki

4 liście laurowe

pieprz , ziarenka smaku

owoc granatu

Przygotowanie :

Polędwiczki przyprawić pieprzem , obsmażyć z każdej strony na rozgrzanej patelni . Kiedy mięso będzie przesmażone , przekładamy do naczynia żaroodpornego wlewamy śmietankę , masło pokrojone w kawałki , dodajemy liść laurowy i wkładamy do piekarnika na 160 stopni C na ok 45 minut , polędwiczki będą bardzo kruche i delikatne . Można podawać z ryżem i dodatkiem granatu .

img_20161222_214550

img_20161222_214341

Smacznego 🙂

Jedno przemyślenie nt. „Polędwiczki w sosie maślanym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *